Kouření

Ať už na to máme jakýkoliv názor, tak bohužel cigarety kouří opravdu hodně lidí, nejvíce smutné je, že dnes již nevidíme kouřit pouze starší osoby, ale již i malé děti, které se to naučili od svých starších kamarádů či někteří dokonce přímo od rodičů, přeci jen když dítě vidí doma rodiče neustále kouřit, vyzkouší si to také, rodiče jsou pro děti většinou tím největším příkladem. Kouření je dnes tak rozsáhlé, že se stačí projít po ulici a můžeme jen počítat, kolik uvidíme lidí, jak kouří, či si jen nechat projít hlavou, kolik členů naší rodiny kouří. V každé rodině se někdo takový najde.
plný popelník
Úplně všichni jak kuřáci, tak i nekuřáci si uvědomují, že se nejedná o nic dobrého, ale i přesto kouří nadále, protože jim to chutná asi tak jako jiným káva. Avšak i když se to často nezdá, tak se jedná o opravdu velmi nebezpečnou činnost, a to ne jenom pro ty, kteří kouří, ale i pro ty, kteří vdechují kouř z nikotinu, který cigareta obsahuje. Nikotin je velmi návykový a všichni se na něm mohou stát velmi rychle závislí, i když si spousta lidí bude tvrdit, že si to umí ohlídat a nikdy se jim to nestane, tak věřte tomu, že stane.
V momentální chvíli v Evropské unii kouří jedna třetina všech obyvatel, takže si představte, že v podstatě každý třetí, na koho se podíváte, je kuřákem. Trochu pozitivnější na tom je, že dvacet procent všech těchto kuřáků, kouří pouze příležitostně, avšak i přesto to není žádná výhra.
Kouření je velmi nebezpečné pro normální lidi, kteří byli celý život zdraví, avšak teď si představte, jak je nebezpečné pro těhotné, staré či dokonce pro děti! Opravdu velké procento kuřáků chce však s kouřením přestat, ale bohužel se jim to moc nedaří.
kouř cigarety
Kromě nikotinu tu však je i marihuana, a ta je ještě mnohem horší než nikotin. Je sice spousta lidí, která tvrdí, že marihuana není až tak hrozná, ale bohužel otupuje mozek, tudíž se po čase z člověka stane úplně někdo jiný.
Proto Vám mohu pouze doporučit, abyste nekouřili a pokud jste již kouřit začali, tak se pokuste přestat!