Při hubnutí je důležité pochopit na základě čeho dieta funguje

S hubnutím má zkušenost snad už každá žena. Jen ty ženy, kterým dala příroda do vínku štíhlost, to řešit nemusí a my ostatní jim z plna hrdla závidíme. Ale snad i přejeme, protože víme, že štíhlost pro nás je někdy pěkná dřina. A to mluvím ze své vlastní praxe. Jako mladé děvče jsem hubnutí řešit nemusela, i když v šestnácti letech jsem si připadala se svými 49 kg živé váhy „tlustá“, ale naštěstí mě to přešlo a žila jsem v klidu dál až do plné a úplné dospělosti. Ani porod se mnou nezamával, udržela jsem si své kilogramy na uzdě. Jenže věkem a postupem času se život uklidnil, hektická doba skončila, dítě vyletělo z rodného hnízda, a kilíčka začala postupně přibývat. A to už jsem hubnutí řešila, ale stále bezvýsledně, kilogramy si se mnou jako by hrály.

řešení hubnutí

Roky jsem se snažila hubnout, až jsem podlehla reklamě, na kterou jindy nedávám a řekla jsem si, že to prostě zkusím. Po pravdě řečeno, nalákala mě i akční sleva keto diety Prodietix v měsíci nákupu, snadná obsluha webové kalkulačky, která mi dle zadaných kilogramů váhy, výšky, let a typu zaměstnání, fyzické aktivity, jak spím a jaký je můj cíl – vypočetla daný dietní program. Neváhala jsem a okamžitě objednala. Velkou předností je a zůstává vstřícnost a rychlost komunikace, přímo k neuvěření!

zdravá zelenina

Udělala jsem ale zásadní chybu, od které bych vás ráda odradila. Nepřečetla jsem si doporučení a rady, které automaticky přibalují k dietnímu programu. Hubnula jsem stejně, ale až v průběhu měsíce, když mi to nedalo a prostudovala jsem si doporučení, jsem zjistila, proč a jak vlastně dieta funguje. Já ji do té doby „jen držela“, ale po přečtení jsem pochopila „proč funguje“ a také to, že jsem si jídla mohla vylepšovat už v první fázi diety. Dietka je totiž rozdělena – tu kterou jsem držela – do 3 fází, kdy jíte dodaná jídla a můžete je doplňovat i „normálními“, ale jen přesně určenými. Takže, pokud se rozhodnete pro keto dietu, určitě pročtěte návody, rady i doporučení.

PS mám dole 4 kilogramy a hubnu dále …